DSC_4040.jpg

Svobodni ples

Free flow dance

Svobodni ples je naš, onkraj "lepega", naučenega gibanja plešemo v pokrajino svobode in avtentičnosti. Čas, da samo smo in se izrazimo. Vabim vas, da ste malo "nori", malo "neprimerni", da se osvobodite tistega, kar naj bi bilo in vstopite v tisto, kar je za vas resnično v danem trenutku.

Namen dogodkov je ponuditi varen prostor za vaš ples. Vodim vas na začetku in na koncu, da se lažje sprostite in integrirate izkušnjo, sam ples pa je ne-voden in svoboden. Skozi glasbeno potovanje, se bodo odpirale različne notranje pokrajine, dogodek je namenjen vam in vašemu izrazu teh občutenj. Tukaj ni dobrega ali pravilnega gibanja, nihče vas ne bo opazoval in ocenjeval zato ste lepo vabljeni, da namenite ta čas izražanju na način, ki bo v tistem trenutku iskren in avtentičen. 

Zavedajte se, da gremo skupaj skozi proces in soustvarjamo energijo dogodka zato vas prosim, da se med plesom ne pogovarjate, če se rabite vsesti ali umakniti je za to na voljo udoben predprostor. 

Po zaključku plesa je vedno pripravljeno malo hrane in imamo čas, da se povežemo in podružimo.

Oblečite se v udobna oblačila, priporočam, da plešete bosi, s seboj imejte kako toplo jopico za konec, ter steklenico z vodo.

Se vas veselim,
z ljubeznijo
Anja

  • Facebook
  • Instagram
  • SoundCloud

Dogodki 2022
 

vsak petek, Ljubljana - ob 19.00 v Placu 172 na Celovški 172, več info preko maila svobodniples.anja@gmail.com

31.3., Cerkno - Divji tabor 

9.4., Logatec - Avocado center 

23.4., Logatec - Avocado center 

Vtisi udeležencev
 

"Tako kot ti pelješ človeka v globine sebe skozi ples v svobodno izražanje, skozi varen in ljubeč prostor je ENOstavno za doživet. Priporočam!"

Boštjan

"Dom za telo in družina za dušo."

Metka

"Nežno, močno, magično in hvaležno. Vedno nekaj novega, neponovljivega se odvije na tem plesu. Hvala!"
Dario

 

"Želela bi se ti še enkrat zahvaliti za to kar nam daješ. Kakor si rekla, včasih samo potrebujemo mir in svobodo, da smo lahko to kar smo v tistem trenutku. In prostor daje točno to. Jaz kakor, da bi celo življenje čakala na nekaj takega. Po duši sem plesalka, ampak vsa preostala okolja niso bila zares varna za svobodno izražanje. In všeč mi je ta občutek, da si sprejet, brez obsojanja, in da smo tam duše s tem namenom, da spustimo zavore in se prepustimi kreacijam naše duše in telesa. Res še enkrat hvala."

Belkisa

"Težka je bila pot do tja, a ko sem prispela, sem doživela odprta srca in občutek pripadnosti. Občutek, da sem doma. Vsi smo bili tam. Vsi smo bili eno. Objeta z neznanci, ki so mi bližje kot družina. Bila sem čisto prerojena. Med plesom sem tisočkrat umrla in se ponovno rodila. Tako sem se spremenila, da se skoraj nisem prepoznala v ogledalu. Nasmeh do ušes, žareče oči in polno srce. V tistem trenutku sem spoznala, da sem ljubezen. Pristna, iskrena ljubezen. Vse moje celice, vsa kri ,energija in misli, vse je ena velika ljubezen. In tako sem z nasmehom na obrazu utonila v globok spanec. Presrečna v tem trenutku zdaj. Hvala @svobodniples da spreminjaš svet!"
Janja

"Dear Anja, from my experience at your events, what you do is so sublimely is create a space where the participants are given affordances to peer into each other’s eyes and by doing so build a type of tribal connection that perhaps only our tribal ancestors can understand. Nuanced from this point you then open a space for self expression and acceptance that facilitates a type of group connection that I have never experienced in my travels across the globe. Not everyone can do this, it is also the intonation of the sound of your voice and of course your authenticity of who you are that allows this to flow naturally. Thank you for opening up such a space …"

Colin

Soustvarjanje
 

Že vaša prisotnost soustvarja dogodek, držim pa tudi odprt prostor za vaše darove in strasti. 

Hvala dosedanjim soustvarjalcem:

Kamai Kaster - zvočna kopel s petjem v jeziku srca, New Earth SINGing HEART

Teja Blatnik - fotografski eksperiment, Ekspresija.si

Boštjan Sanič - gong kopel, New Earth SINGing HEART

Andreja Kranjc - zvočna kopel s posodami, Društvo Divja   

Jože Cesar in Guillermo Escalante - inštrumentalno potovanje, Jurij Kondor

Nekaj malega o mojem potovanju
 

Ples je bil vedno del mojega življenja. Od šestega leta naprej sem trenirala jazz balet pri Mojci Horvat. Dobila sem ogromno odličnega gibalnega znanja, vendar kot zelo občutljiva oseba, sem trpela v perfekcionizmu, strogi disciplini strukturiranega plesa in tekmovalnemu duhu. Šele, ko sem postala najstnica sem zbrala pogum, da prekinem to pot. Kasneje sem obiskovala različne pedagoge izraznega plesa, vendar sem vedno znova naletela na odpor do koreografij. Šele, ko sta me starša prvič pripeljala na delavnico Petih ritmov, ko sem bila stara 18 let, sem presrečno ugotovila, da strast do plesa še živi v meni. Zaradi varnega prostora, sem začela opuščati skrb kako moje gibanje izgleda in se prepustila potovanju vase. Spoznala sem, da lahko skozi ples izražam svoja čustva. Moja čustva so bila vedno zelo močna, ker sem bila kot otrok bolj introvertna in čustev nisem znala dobro izražati, sem imela več telesnih problemov, zdaj vem, da je energija zastajala v telesu in se manifestirala kot različne "bolezni". Ples je tako za mene hitro postal terapevtski in sem še danes neskončno hvaležna za to čudovito orodje. Ker je moj oče pionir na slovenskih tleh za različne metode energijskega in psihoterapevtskega dela, ter prvi založnik za tovrstno literaturo, sem spoznala veliko vaj že v otroštvu. Ker pa sem imela občutek, da sem malo drugačna in nerazumljena, sem dolgo časa skrivala svoje zanimanje in prakso. Veliko tehnik je za mene bilo zelo organskih in veliko sem delala po svoji intuiciji. V zgodnjih dvajsetih letih sem prvič doživela, da sem preko plesa vstopila v trans, v stanje ko se telo samo premika, zavest pa je v stanju meditacije. Ostajam v procesu učenja in prakticiranja različnih telesno sprostitvenih in meditativnih vaj, ki pomagajo pri potovanju iz glave v telo. Varen prostor in svoboda izražanja se mi zdita ključni sestavini, da ples postane zdravilen. Ostajam raziskovalka in učenka vsega, ki mi resonira in počasi nastaja čudovit recept, ki ga zdaj nudim tudi vsem plesalcem na mojih dogodkih.